• Sepp

  kr 400

  En Biografi om Leonhard Seppala av Nina Kristin Nilsen

  Kategori:
  Beskrivelse

  Historien om en av de mest spennende skjebner i norsk utvandringshistorie. Leonhard Seppala utvandret fra Nord-Troms til USA i 1900 under gullrushet i Alaska. Boken forteller om denne tiden, om gullgravere, immigranter og polarliv på en måte som tar pusten fra leseren. Men Seppalas enorme berømmelse (i sin tid en av Amerikas best kjente personer) kom ikke fra gullgraving, men fra hundekjøring.

  «Sepp» er en spennende biografi om den lille, sterke smeden fra Skjervøy som ble stor og som i dag regnes som far til den moderne hundesporten. Her skildres gullgravernes tøffe liv, suksesser og fiaskoer «over there». Ikke minst har forfatteren klart å få frem det barske polarlivet på en nøktern måte, hun skildrer frosten så en selv kjenner den. Nilsen har et imponerende kilderegister og har via tilgang på Seppalas egne upubliserte notater også fått inn nye momenter i denne biten av norsk utvandrerhistorie.
  Ole Magnus Rapp, Klassekampen

  Forfatter Nina Kristin Nilsen (f. 1971, Tromsø) er landmåler, kjemiingeniør og HMS-rådgiver. Hun har vært ti år på jordomseiling og har oversatt Farley Mowats Båten som ikke ville flyte (2009)