KvääniÄäni

Kvääni ‘kvenske’, äänii ‘stemmer, lyder’

KvääniÄänii er et kvensk barne- og voksenkor i Nord-Troms. Koret ble stiftet som en egen organisasjon 13. september 2014, og er et naturlig utspring av Halti kvenkultursenters mangeårige språksatsing i regionen.

 

Styret i KvääniÄänii består av styreleder Line Evensen, styremedlem Erik Lambela og styremedlem Tove Raappana Reibo. Korets formål er å skape gode sosiale rammer rundt korsangen, vekke interesse for kvenske sangtradisjoner og fremme kjennskap til både tradisjonelle sanger fra området og nyskapende kvensk musikk.

KvääniÄänii har øving omtrent en gang per måned. Øvingene er lagt til Olderdalen kultursenter i Kåfjord kommune, som kan ansees som det geografiske midtpunktet for deltakerne. Koret har medlemmer fra Nordreisa, Kåfjord, Lyngen, Storfjord, Bardu og Tromsø.

Halti kvenkultursenter administerer koret, organiserer øvinger og legger til rette for opptredener. Språkarbeider ved senteret, Tove Raappana Reibo, fungerer som kordirigent og kvenskspråklig ressurs.

For medlemskap i KvääniÄänii eller for ytterligere informasjon, ta kontakt med Tove Raappana Reibo på tlf +47 913 40 920 eller e-post trr[a]kvenkultur.no

Ota kontaktin / Ta kontakt